De ce sa alegi un profesionist pentru a-ți face fotografiile de nunta?

De ce sa alegi un profesionist pentru a-ți face fotografiile de nunta?

Atunci cand vine vorba despre imortalizarea momentelor din timpul nuntii, multi oameni se gandec ca economisesc foarte multi bani optand pentru prieteni, vecini sau rude pasionate de fotografie. Cu siguranta, printre prieteni se pot gasi si profesionisti, insa de cele mai multe ori, acestia sunt amatori si exista riscul ca o mare parte din pozele pe care le fac sa nu fie atat de bune precum ti-ai dori sa fie. Partea proasta este ca odata stricata o poza, aceasta nu mai poate sa fie reparata. Momentul nuntii trece si daca nu este imortalizat la timp, va ramane doar o amintire frumoasa, fara nicio dovada fizica.

Iata, asadar, cateva motive pentru care trebuie sa alegi un fotograf profesionist pentru nunta. Este adevarat ca pretul unui astfel de fotograf poate sa fie destul de mare, insa merita.

Aparatura de foarte buna calitate

De cele mai multe ori, fotografii profesionisti lucreaza cu aparatura de zeci de mii de euro. Da! Un aparat foto de buna calitate poate sa coste cateva mii de euro, obiectivele pot si ele sa coste cateva mii de euro si la fel si diversele accesorii. Fotografia nu este intotdeauna o activitate ieftina, asadar, cei care o practica investesc mult in ea. De aici poate sa vina si pretul destul de piperat.

Experienta

Un fotograf profesionist nu face poze doar in vacante sau la intalnirile cu familia. De regula, un fotograf profesionist face poze pentru reviste, pentru website-uri si pentru evenimente foarte diverse, ceea ce ii aduce o doza mare de experienta. Poate sa prevada cele mai importante momente ale nuntii, poate sa descopere anumite calitati ale invitatilor si poate sa obtina exact momentele bune pentru fotografie.

Studii

De asemenea, un fotograf profesionist are studii. Exista din ce in ce mai multe scoli, atat particulare cat si de stat, care ofera studii de fotografie. Nu sunt studii usoare si cu siguranta nu sunt nici ieftine, asadar, de foarte multe ori dau rezultate.

Capacitate de editare a fotografiilor

Munca unui fotograf nu se opreste doar la a face poze, a le pune pe o unitate de stocare si a le trimite clientilor. De multe ori, pozele trebuie sa fie editate pentru a evidentia cele mai bune momente si cele mai bune culori. Munca de editare dureaza foarte mult, ceea ce creste, de asemenea, destul de mult pretul fotografiei pentru un eveniment.

Este cat se poate de adevarat ca vecinul de la etajul 2 poate sa iti ceara mult mai putini bani decat ti-ar cere un fotograf. Este la fel de adevarat ca poate sa fie chiar gratis, insa cu siguranta nu are aparatura pe care o are un fotograf profesionist, cu siguranta nu are cunostiintele pe care le are acesta si cu siguranta nu iti poate oferi garantia faptului ca pozele tale vor fi unele 100% reusite, ceea ce poate duce la o multime de nemultumiri, atat din partea ta, cat si din partea invitatilor.