Cum să îți alegi meniul potrivit la nunta ta?

Cum să îți alegi meniul potrivit la nunta ta?

 

Se spune că dragostea trece prin stomac. Poate tocmai de aceea în cadrul nunților românești se pune foarte mult accent pe meniul servit invitaților. Foarte mulți dintre nuntași judecă și dau o notă evenimentelor prin prisma meniului.

Astfel, trebuie să acorzi o mare importanță meniului pe care îl alegi pentru nunta ta.

Tematica nunții tale

Dacă o anumită tematică îți conturează marele eveniment, cel mai bine ar fi ca meniul să se afle și el în concordanță cu tematica respectivă. Prin urmare, poți alege între un meniu clasic, tradițional românesc sau un meniu inspirat din bucătăria contemporană, în funcție de tematica nunții.

Degustarea

Un aspect important îl reprezintă degustarea. Pentru a avea încredere că invitații tăi vor fi mulțumiți de preparatele servite la nunta ta, trebuie ca în primul rând, să îți placă ție. Așadar, este bine să te asiguri că restaurantul unde îți vei organiza nunta îți va permite o degustare a meniului integral de nuntă.

Aperitivul- cel mai important?

Aperitivul este cel mai important în meniul pe care îl alegi. El trebuie să fie sățios, pentru că se presupune că majoritatea invitaților vin direct de la cununia religioasă și cu siguranță vor fi înfometați. De asemenea, aspectul este foarte important.  Cu cât farfuria va arăta mai bine, cu atât mai repede va dispărea mâncarea din ea!

Spune ”NU” meniului stil bufet!

Este recomandat ca la astfel de petreceri să se evite meniul stil bufet, pentru că există riscul ca mâncarea să se termine prea repede, chiar dacă ai precizat un număr estimativ al invitaților înainte de pregătirea bufetului. În plus, niciunui invitat nu i-ar plăcea ca la o nuntă să aștepte la coadă pentru a putea servi din preparate.

Tortul- „vedeta” nunții

Cel mai așteptat moment al serii este tortul. Tocmai de aceea, alegerea lui este extrem de importantă. În primul rând, trebuie să optezi pentru un design care să îți placă și să te asiguri că ai găsit și cofetăria care să fie în stare să realizeze impecabil decorul.  De asemenea, nici gustul nu este de neglijat. Tortul trebuie să inspire admirația și pofta invitaților, cele două calități esențiale fiind designul și gustul. Totodată, este recomandat ca gustul să nu fie foarte dulce, grețos, pentru că după toate preparatele pe care le-au servit invitații tăi, care probablil vor fi „plini”, un tort prea dulce sau prea aromat ar fi ultimul lucru pe care ar dori să îl încerce.