Cum să alegi un videograf pentru nuntă și să nu dai greș

Cum să alegi un videograf pentru nuntă și să nu dai greș

Imaginile foto-video de la propria nuntă sunt de neprețuit. Cu toate că piața este mare, iar oferta este bogată, întodeauna, există riscul să găsiți un fotograf slab pregatit, care să nu fie în stare să vă satisfacă cerințele, dar în același timp și să vă ruineze bugetul. Trebuie să aveți mare grijă atunci când alegeți persoanele care pot ”hotărî” viața pozelor și a filmului de la marele eveniment.

La ce să atrageți atenția atunci când vă alegeți fotograful petru a nu da greș? Simplu, alegeți-vă favoriții în materie de: disponibilitate, portofoliu și buget.

Pentru început ar trebui să vă informați în materie de ce prețuri există pe piață pentru serviciile videografice. În lipsa unei imagini clare la acest aspect puteți fi duși în eroare de ideea că dacă e scump e și bun. Totodată, trebuie să fiți conștienți că servicii foto-video ieftine nu există. Sunt mulți amatori care activează cu echipament vechi și având puțină experiență la preț redus, dar nu se merită să riscați.

Mai apoi, analizează portofoliile fotografilor. Trebuie să ai deja o idee despre cum vrei să fie pozele de la nunta ta: clasice, tradiționale, în care toți invitații stau așezați frumos sau pline de mișcare, cu multe instantanee și creativitate. În funcție de aceste aspecte veți reuși să reduceți din numărul impunător de oferte.

Nu vă limitați doar la o pozele prezentate de fotograf pe site-ul personal. Solicitați să vedeți toate pozele din cadrul câtorva nunți. Doar așa veți reuși să vă convingeți de abilitatea profesionistului în captarea tuturor momentelor importante ale evenimentului. Nu uitați să solicitați să vi se prezinte și imagini tipărite la rezoluții mari pentru a verifica calitatea acestora. Refuzul din partea fotografului la asemenea cereri simple ar trebui să vă trezească, cel puțin, un semn de întrebare.

De asemenea, atrageți o deosebită atenție calității imaginii. Nunta e un eveniment cu multă acțiune, pentru înregistrarea clară a acesteia e nevoie de standard Full HD cu 50 de cadre progresive sau cel puțin 30 de cadre progresive, în caz opus, riscați să primiți imagini neclare din timpul dansurilor și a altor momente de acțiune.

Este bine să vă cunoașteți cameramanul și fotograful din timp. Anume ei sunt cei care vor conferi un anumit specific filmului, pozelor ce ar trebui, în mod normal, să vă caracterizeze ca și cuplu.

Nu vă grabiți! Rezervați-vă câteva zile pentru a studia cu atenție stilul și produsul final al fiecărui fotograf.