Cum să alegi rochiile domnișoarelor de onoare?

Cum să alegi rochiile domnișoarelor de onoare?

 

Cel mai important aspect după finalizarea listei domnișoarelor de onoare, îl reprezintă alegerea rochiilor pentru acestea. De obicei, mireasa trebuie să fie cea care hotărăște cum vor arăta rochiile, însă este recomandat să ții cont și de părerile celor pe are le vrei alături în ziua cea mare.

Iată câteva sfaturi pe care trebuie să le urmezi atunci când alegi rochiile domnișoarelor tale de onoare:

Tematica nunții

Dacă ți-ai ales o anumită tematică, ar fi bine să ții cont de ea și în alegerea rochiilor domnișoarelor de onoare. Astfel, în cazul în care nunta ta va fi una rustică, rochiile pot fi simple și confortabile, iar machiajul și coafurile pot fi discrete. În cazul unei tematici medievale, poți opta pentru rochii în același stil care pot fi găsite la organizatorii de festivaluri medievale.

Culoarea

Poți alege culoarea ta favorită sau poți alege o culoare care să se încadreze în tematica nunții tale și să se potrivească cu decorațiunile, mărturiile, etc. Totodată, trebuie să ții cont de nuanța pielii fiecărei fete, pentru că nu orice culoare poate fi potrivită unui ten măslinui sau palid. Nu uita, însă, că mireasa este cea mai importantă, iar rochiile domnișoarelor de onoare nu trebuie să te eclipseze.

Forma corpului

Cu siguranță, nu îți dorești ca domnișoarele tale de onoare să arate penibil sau să strice albumul foto de nuntă, purtând rochii care nu le flatează silueta. Prin urmare, înainte de a alege un model, organizează o întâlnire în mall și roagă-le să probeze cât mai multe modele de rochii. În acest fel, veți realiza ce tip de rochie ar avantaja pe toată lumea.

Rochie lungă sau scurtă

Lungimea rochiilor depinde de viziunea miresei. Însă, ar trebui să ai în vedere și conformația corpului și înălțimea fiecărei domișoare de onoare, deoarece nu  tuturor persoanelor li se potrivește același tip de rochie. Dacă nu esti hotărâtă ce lungime să alegi, poți opta pentru ambele variante, iar în acest fel, fiecare domnișoară de onoare va alege lungimea care consideră că o avantajează.

Prețul

Un alt aspect important îl reprezintă prețul rochiilor domnișoarelor de onoare, mai ales dacă ai foarte multe. Astfel, încearcă să te încadrezi în bugetul alocat pentru acest aspect. Înainte de a alege rochiile, poți face o introspecție a prețurilor pieței, iar apoi alege varianta cea mai bună pentru tine.