Cum să alegi rochia de mireasă în funcție de corpul tău?

Cum să alegi rochia de mireasă în funcție de corpul tău?

 

Încă din copilărie, fetele își imaginează cum va fi ziua nunții lor, dar mai ales visează la rochia de mireasă. Probabil ți s-a întâmplat măcar o dată să furi rochia de mireasă a mamei tale și visezi cu ochii deschiși la propria nuntă. Ei bine, acum că a sosit momentul mult așteptat, trebuie să știi cum să alegi rochia de mireasă potrivită. Cel mai important este să te documentezi  pentru a afla ce tip de rochie ți se potrivește în funcție de corpul tău.

– Dacă ai corpul în formă de clepsidră, te numeri printre fericite, pentru că poți alege orice tip de rochie dorești. În cazul în care vrei ca forma corpului să fie remarcată, poți opta pentru o rochie tip sirenă, mulată, poate chiar cu spatele gol, dacă ești o persoană îndrăzneață.

– Posesoarele unui corp în formă de măr, au probleme în zona taliei. Astfel, trebuie să eviți rochiile foarte mulate, rochiile cu pliuri sau foarte încărcate cu detalii. Un model cu talie înaltă și cordon sub bust ( pentru a evidenția zona cea mai subțire) poate fi alegerea ideală pentru tine. Nu alege un material foarte lejer, ci unul mai rigid.

– Corpul în formă de pară are evidențiată zona șoldurilor și a posteriorului. În acest caz, sunt recomandate două tipuri de rochii: modelul în formă de A-line sau rochia stil prințesă cu talie înaltă, care poate ascunde șoldurile mari, având foarte mult volum în partea de jos. Totodată, este bine să alegi țesăturile rigide, deoarece ele te vor avantaja cel mai mult, având în vedere că nu se vor lipi de corp și nu se vor electriza.

– Dacă ai corpul mai lat în partea de sus și mai subțire în partea de jos, ești deținătoarea unui trup de tip căpșună. Rochiile mulate sau fără umeri trebuie evitate, dar poți alege o rochie cu mâneci, fluidă în partea de jos, dar totodată ușor voluminoasă pentru a echilibra corpul.

– Minionele pot alege o rochie cu talia înaltă, deoarece va face ca partea inferioară a rochiei şi a corpului să pară mai lungă. Rochiile cu talia joasă pot face minionele să pară și mai scunde, iar picioarele vor fi scurtate.

– Dacă ești o persoană înaltă, optează pentru simplitate atât în modelul rochiei, cât și în privința detaliilor. Ai grijă la proporții și fii atentă ca talia rochiei tale să se aşeze exact pe talia ta naturală, iar mânecile să îţi depăşească încheieturile. Nu trebuie să lași impresia că rochia de mireasă îți este mică.